trodnevni boravak

Ured predsjednice do kraja tjedna privremeno u Sisačko-moslavačkoj županiji

04.12.2018 u 12:28

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović će od 5. do 7. prosinca privremeno izmjestiti svoj Ured u Sisačko-moslavačku županiju, a ovo je devetnaesto izmještanje Ureda predsjednice zvan Zagreba

Ured je u utorak priopćio kako će predsjednica trodnevni boravak u Sisačko-moslovačkoj županiji započeti u srijedu, 5. prosinca, podizanjem predsjedničke zastave ispred zgrade županije u Sisku.

Nakon podizanja zastave i obraćanja nazočnima, predsjednica će u privremenom Uredu u zgradi županije održati radne sastanke s predstavnicima županije, nacionalnih manjina, udruga hrvatskih branitelja, sisačkim biskupom msgr. Vladom Košićem te predstavnicima Sindikata naftne djelatnosti - Rafinerije Sisak.

Nakon susreta s predstavnicima udruga i građana s područja županije, predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će Metalurški fakultet u Sisku, gdje će sudjelovati na Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća u prigodi obilježavanja 58. obljetnice Fakulteta.

Posjetit će Opću bolnicu 'Dr. Ivan Pedišić' te Sobu čuda za terapiju senzorne integracije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i invaliditetom. Posjetom općini Sunja i susretom s građanima završit će prvi dan boravka u županiji.

U četvrtak, 6. prosinca posjetit će gradove Popovaču, Kutinu i Novsku, općine Lipovljani, Jasenovac i Hrvatsku Dubicu te mjesto Osekovo.

U Popovači će predsjednica Grabar-Kitarović posjetiti Osnovnu školu 'Zorke Sever' gdje će, u nastavku projekta 'Hrvatska čita', zajedno s djecom čitati ulomke iz knjige 'Božićna bajka'. Prilikom boravka u Kutini održat će radni sastanak s vodstvom Grada te posjetiti tvrtku Petrokemija, a u Novskoj tvrtku MMM Vukelić te Poduzetnički inkubator PISMO.

Predstavnici Šumarskog fakulteta u Zagrebu prezentirat će rad Nastavno-pokusnog šumskog objekta Opeke u općini Lipovljani, a drugi dan boravka u županiji predsjednica će završiti u mjestu Baćin u općini Hrvatskoj Dubici, davanjem počasti poginulima u Domovinskom ratu te susretom s članovima obitelji ratnih stradalnika.

Sastankom s vodstvom Grada Petrinje i posjetom Učiteljskom fakultetu u tom gradu predsjednica će započeti posljednji dan boravka. U Hrvatskoj Kostajnici posjetit će Srednju školu Ivana Trnskog, a u Glini održati radni sastanak s predstavnicima Grada.

U općinama Donji Kukuruzari i Gvozd susrest će se s građanima, u općini Dvor obići granični prijelaz, a boravak u Sisačko-moslavačkoj županiji završiti posjetom i obilaskom Lječilišta Topuskog, stoji u priopćenju.