Urbana splitska ekipa treba više od krpica i kafića!

Urbana splitska ekipa treba više od krpica i kafića!

01.05.2013 u 17:33

Bionic
Reading

Gledajući najnoviju fotogaleriju moje splitske dopisnice Sonje Dvornik čini mi se da je ekipa u Splitu vrlo zapadnjački orijentirana, barem kad je modni izričaj u pitanju. Ne znam ima li to veze s otvaranjem zapadne obale ili time što je u Splitu svake godine sve više turista koji ipak donose dašak zapada, ali šta je da je, dobro je.

turista koji ipak donose dašak zapada, ali šta je da je, dobro je.

Sviđa mi se ta jedna doza urbanosti (mada mi nije mila ta riječ) i neopterećenosti koja se sve češće može sresti po splitskim ulicama. Kada bi odvojili siluetu od pozadine, ove bi ljude slobodno mogli smjestiti u neki London, Amsterdam ili Barcelonu.

Photos: Sonja Dvornik / Bilo kud klikom svud


Međutim, da ne bi sve ostalo na krpicama, ispijanju kave na na 'najlipšoj rivi na svitu' i šetnji po prekrasnoj zapadnoj obali, ovim ljudima treba ipak puno više. Za početak plaćen posao, pa koja svjetska izložba, alternativni teatar, klub s live glazbom (turbo folk ne stavljam pod glazbenu kategoriju), legalni buvljak itd. I nemojte ovo shvatiti kao soljenje pameti iz velikog grada, nego kao vapaj da i Split postane veliki grad (pritom ne mislim na broj stanovnika) u koji ću se rado jednog dana vratiti stvarati i kulturno se uzdizati, a tek potom šetati krpice, ispijati kavu i zuriti u užarenu loptu.

Gradski oče, nakon uistinu prekrasne zapadne obale kojom sam jučer od gušta prošetala, što je sljedeće (kafići..ne valjda?!)?

Peace brothers and sisters!