REAGIRAO PARIZ

Upozorenje Rusije: Francuske jedinice u Ukrajini bile bi prioritetna meta

19.03.2024 u 19:45

Bionic
Reading

Bilo koja francuska vojna jedinica poslana u Ukrajinu bila bi 'prioritetna' meta, rekao je šef Ruske obavještajne službe (RSV) Sergej Nariškin. Francuski kontingent 'postat će prioritetna i legitimna meta za napade ruskih oružanih snaga', kazao je Nariškin, prenosi novinska agencija TASS

'To znači da će ih čekati sudbina svih Francuza koji su ikada došli na teritorij ruskog svijeta s mačem', poručio je prvi ruski špijun.

Na tu opasku iz Rusije reagirao je jedan je dužnosnik francuskog ministarstva obrane: 'Ovakvu vrstu provokacija smatramo neodgovornom', kazao je, javlja Sky News.

Prošlog mjeseca Emmanuel Macron, francuski predsjednik, sugerirao je da postoji mogućnost dolaska europskih trupa u Ukrajinu - iako je pritom upozorio da 'nije postignut konsenzus' o tome između saveznika. 'Ništa ne treba isključiti', napomenuo je Macron, dodajući da će učiniti sve što je potrebno da Rusija ne pobijedi.

  • +2
Francuska vojska Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Talijanska premijerka Giorgia Meloni rekla je danas da bi slanje kopnenih trupa u Ukrajinu izazvalo eskalaciju 'koju treba izbjeći pod svaku cijenu'. Macronove primjedbe uslijedile su nakon sličnih komentara slovačkog premijera Roberta Fica, koji je rekao da neki na Zapadu razmatraju bilateralne sporazume s Ukrajinom kako bi stavili vlastitu čizmu na tu zemlju.

Dužnosnik Bijele kuće rekao je da SAD ne planira poslati trupe da se bore u Ukrajini, a također nema planova za slanje NATO trupa, javlja Sky News.