redovite letačke aktivnosti

Upozorenje MORH-a: U sklopu redovnih aktivnosti MiG-ova moguće probijanje zvučnog zida

09.03.2023 u 09:41

Bionic
Reading

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te se građane moli za strpljenje i razumijevanje, izvijestili su iz MORH-a

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će u četvrtak 9. ožujka i petak 10. ožujka 2023. od 10 do 16 sati redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, javlja Ministarstvo obrane.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera, izvijestili su iz MORH-a.