GRAD KAKVOG NE POZNAJETE

Upoznajte zagrebačke sablasti i opsjednute kuće

18.06.2013 u 07:15

Bionic
Reading

Zagrebačke opsjednute kuće, napuštena groblja, kletve i prikaze dio su povijesti glavnog grada koje ćete teško naći u povijesnim knjigama. Zagreb 's one strane' od sada možete upoznati u jezovitoj turi koja čini zanimljivu kockicu u mozaiku sve bogatije turističke ponude Zagreba

'Pridružite nam se u potrazi za davno zaboravljenim dušama koje još nemirno lutaju ulicama ovog grada. Prva zagrebačka tura duhova povest će vas kroz stari Zagreb u večernjim satima i otkriti vam najjezovitija mjesta i tajanstvene stanare ovog grada', pozivaju organizatori tematskih tura.

Posjetitelji imaju priliku otkriti detalje sablasnih priča iz zagrebačke povijesti poput navodnog pojavljivanja prikaze u bijelom u srednjovjekovnoj kuli u sklopu palače Magdalenić - Drašković - Jelačić na Gornjem gradu ili opsjednute nekadašnje bolnice Brestovac na Zagrebačkoj gori.

Tu je i priča o monogobrojnim starim zagrebačkim grobljima i mračnim detaljima iz života zagrebačkih uglednika. Tura 'Opsjednuti Zagreb' kreće na uglu Kamenite i Radićeve ulice pod Kamenitim vratima, a traje između sat i pol i dva sata. Razgledi na hrvatskom jeziku održavat će se dva puta mjesečno, a sljedeći termini su 17. 6. i 1. 7. u 20 sati. Organizatorica Iva Silla iz obrta Kazivačica kaže kako ih ni kiša ne može pokolebati, a svi koji se upuste u ovu nadrealnu avanturu neka se pripreme na 'ozbiljno pješačenje'.

Druga tematska tura u ponudi je 'Uspavani zmaj'. Prema riječima organizatora, nudi 'drevnu reptilsku predaju' i obilazak pročelja i kipova s isklesanim zmijama i zmajevima. 'Kažu da pod srednjovjekovnim Zagrebom postoje tuneli koji vode sve do do utvrde Medvedgrad na planini iznad grada. Duboko u tim tunelima, ukleta zmijska kraljica ljuborno čuva izgubljeno medvedgradsko blago. To je samo jedna od nebrojenih zagrebačkih zmijskih legendi. Tura počinje kraj fontane ispred Katedrale, a razgled traje oko sat i pol. Razgledi na hrvatskom jeziku održavat će se dva puta mjesečno, a sljedeći termini su 30. 6. i 7. 7. u 17 sati.

Projekt ovih tematskih razgleda grada je nastao upravo iz bloga Secret Zagreb Walks stoga su razgledi besplatni za blogere putopisce, backpackere i Zagreboljupce.

Više informacija doznajte ovdje.