DAVOR IVO STIER

'Unutarstranačka demokracija nije nešto što razbija'

23.06.2016 u 14:28

Bionic
Reading

HDZ-ov europarlamentarac Davor Ivo Stier u emisiji Hrvatskog radija (HR) 'U mreži prvog' u četvrtak ujutro je kazao kako je za unutarstranačke izbore u stranci jedino rješenje koje ima smisla da se ide na izbore za novoga predsjednika HDZ-a po načelu jedan član, jedan glas, i to što prije kako bi se mogli fokusirati na izbore koji će se najvjerojatnije dogoditi u rujnu. Stier otvoreno podržava nominaciju kolege europarlamentarca Andreja Plenkovića za novog predsjednika HDZ-a

'Kad bi se odlučila neka druga varijanta, smatram da se nijedan ozbiljan kandidat ne bi htio uključiti u tu priču. Ako HDZ želi, a naravno želi i može ići s uspješnom platformom za buduće izbore, onda jedino političko rješenje koje ima smisla i koje je na temelju statuta jest to da se izabere novog čelnog čovjeka HDZ-a po istom demokratskom standardu koji je već dostignut, a to je jedan član, jedan glas. Sve što bi išlo ispod toga bi bilo nazadovanje', poručio je Stier u razgovoru za HR.

Stier smatra da ima dovoljno vremena da se provedu takvi izbori. 'Sve se to može prije ljetne stanke do sredine srpnja realizirati i onda krenuti s novim legitimitetom na izbore u rujnu. Ne vjerujem da je to neki problem što se tiče jedinstva stranke. Unutarstranačka demokracija nije nešto što razbija nego nešto što daje legitimitet i onda na temelju toga legitimiteta najbolju platformu za izbornu pobjedu tako da mislim da nema nikakvog političkog rezona za neku drugu odluku', naglasio je Stier.