VRAĆEN U BIH

Unatoč zabrani, skriven u kamionu krenuo u Sloveniju

06.02.2012 u 13:49

Bionic
Reading

Bujska policija osnovano sumnjiči 43-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, već dva puta zatečenog u ilegalnom prelasku granice, da je počinio i kazneno djelo krivotvorenja isprava

Naime, istragom je utvrđeno da je u četvrtak, nakon što je protjeran i prisilno udaljen iz Hrvatske, u ugostiteljskom objektu u Bihaću iz svoje putovnice uklonio naljepnicu zabrane ulaska da bi u slučaju policijske kontrole prikrio činjenicu da mu je izrečena zabrana ulaska i boravka na području Republike Hrvatske, jer je sakriven u kamionu ponovno nezakonito ušao u Hrvatsku, a potom i u Sloveniju.

'Zbog nezakonitog prelaska državne granice muškarac je u subotu vraćen od strane slovenske policije na graničnom prijelazu Plovanija, a prilikom postupanja policijskih službenika na uvid im je dao preinačenu putovnicu', izvijestila je PU istarska.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava protiv njega slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o strancima na dvije je godine protjeran iz Hrvatske te je jučer prisilno udaljen u Bosnu i Hercegovinu.