TOP ANALIZA

Unatoč pobjedi igra Dinama ne ulijeva povjerenje

19.08.2012 u 11:07

Bionic
Reading

Iznenađujuće dobar učinak Dinama u Stanovima. Mora se priznati da nije bilo baš očekivana ovakva lakoća obračuna sa Zadrom iz kojeg teško klubovi nose bodove. Na terenu su se obračunavali Zadar i Dinamo, a na tribinama BBB i Mamić

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji, sudjelujte u stvaranju sadržaja i gledajte live prijenose!

Ovaj tekst autorsko je djelo korisnika Christian.

Igra Dinama, unatoč pobjedi (3:1) i dalje ne ulijeva povjerenje. Pobijediti s igračem manje je odlična reakcija igrača, ali i sama ta pobjeda je pod velikim upitom pogotovo zbog ne tako dobre forme Zadra. Ne bih želio izvlačiti pouke iz ove pobjede, već bih pričekao ponovo neki malo jači test da vidimo na čemu je i ovogodišnji Dinamo, jer već nekoliko sezona kvaliteta Prve lige je jako slaba i mjeriti kvalitetu kluba prema našoj ligi je nemoguće.

Predlažem BBB da podrže klub navijanjem, dolascima na utakmice i  gostovanjima, a ne psovkama, bakljama, rasizmom i tučnjavom

S druge strane, Zadar, momčad koja ima i svojeg 'bossa' Renu Sinovčića iz koje su potekli velikani poput Luke Modrića, momčad je koja je u prošlosti znala iznenaditi. Nisu dorasli Dinamu sinoć, vidjela se očita prevaga u kvaliteti na stranu Dinama.

Sama utakmica je bila dobra za gledanje. Kod prekršaja Peka za drugi žuti karton sudac je ispravno postupio, ali upitan je postupak Čačića koji po tko zna koji put koristi Peku, a sasvim je očito da je on ispodprosječni igrač i nije za Dinamo. Isto tako forsira i Pivarića koji još nije dorastao Dinamu i mnoge utakmice igra kao i Peko, pod dojmom.

Dinamova obrana je odigrala solidno sinoć, vezni red pružio što se od njega očekivalo, dok je napad bio ispod razine. Opet se događa da vezni igrači zabijaju više nego napadači, a to ne ulijeva povjerenje. Iznenađuje Čop kojeg su mnogi podcijenili, pogotovo u vezi procjene igračkih sposobnosti.

Kad je u pitanju kazneni udarac za Dinamo, on je bio čist i bio je to već šesti jedanaesterac za 'modre' u samo pet odigranih kola.

I za kraj, osvrt na tribine. Apsolutno je za svaku osudu ono što BBB rade. Sve je manje sumnje da ako klub ne ispadne od Maribora iz Lige prvaka, da će ga izbaciti oni svojim anti-navijanjem. Baklje, tučnjave, prekidi utakmice... nažalost, to je sve što od njih gledamo u zadnjih nekoliko mjeseci. Ne razumiju da rade štetu Dinamu, a ne korist i sigurno na taj način neće otjerati Mamića iz Dinama.

Predlažem BBB da podrže klub navijanjem, dolascima na utakmice i odlascima na gostovanja, a ne skandiranjem ružnih riječi svih 90 minuta; bakljama, rasizmom i tučnjavom.