MUP POVISIO CIJENE

Unajmite specijalca za 59 kuna po satu!

26.05.2011 u 15:32

Bionic
Reading

Posvemašnjem rastu cijena pridružio se i MUP. Do sada je unajmljivanje temeljnog policajca iznosilo 43 kune po satu, a nova cijena je 52 kune

Rješenje koje potpisuje ministar Tomislav Karamarko objavljeno je u Narodnim novinama. Najveća je novost  poskupljenje angažiranja policijskih službenika: temeljni policajac stoji 52 kune, interventni 55, a pripadnik specijalne policije 59 kuna.

Građani osim policijskih službenika mogu unajmiti i policijska vozila, autobuse, helikoptere ili pak plovila, no uz to je nužno angažirati i policijskog službenika.

Cijena iznajmljivanja vozila i plovila obračunava se prema cijeni goriva: uz osobno vozilo to je 80 posto od litre goriva kn/km, autobus 250 posto od litre goriva kn/km, interventno vozilo 150 posto od litre goriva kn/km, motocikl 50 posto od litre goriva kn/km.

Cijena plovila kreće se od 1.200 do tri tisuće kuna po satu; unajmiti se mora i posada. Zapovjednik ophodnog broda košta 75 kuna po satu, upravitelja stroja 72, a mornar 43 kuna po satu.

Policijski helikopter može se pak unajmiti po cijeni od tri do 20 tisuća kuna po satu. U cjeniku su navedene cijene vještačenja oružja, eksploziva, analize na drogu slično u Centru za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić. U MUP-u se može iznajmiti i oprema za ronjenje, dihalica, maska, bode, ali i policijska metalna ograda za deset kuna po danu.