GLUMICA IPAK PRISTALA

'Umrla sam od smijeha kad sam čula da me HDZ želi kandidirati'

29.04.2013 u 14:54

Bionic
Reading

HDZ Varaždinske županije odabrao je Barbaru Rocco, glumicu sa stalnim angažmanom u varaždinskom HNK-u i profesoricu na osječkoj Umjetničkoj akademiji, kao jednu od dvije kandidatkinje za zamjenicu varaždinskog župana

'Treba nam polet, optimizam i stručnost, nešto novo i različito u odnosu na ono što nude drugi političari koji su godinama na političkoj sceni, ali bez rezultata', ustvrdio je Anđelko Stričak, predsjednik HDZ-a Varaždinske županije i kandidat za varaždinskoga župana, predstavljajući kandidatkinje za zamjenice župana Nadicu Dreven Budinski i Barbaru Rocco

Barbara Rocco glumica je sa stalnim angažmanom u varaždinskom HNK-u, režiserka i profesorica na osječkoj Umjetničkoj akademiji, koja u izbore ulazi kao nestranačka osoba.

'Znam da je ovo neočekivano i neobično za vas, ali nemate pojma koliko je za mene to neobično. Kada me Stričak pozvao na razgovor i pred mene stavio ovaj neobičan prijedlog, prvo sam umrla od smijeha, a zatim sam počela gledati gdje je skrivena kamera jer stvarno nisam mogla vjerovati što se nudi', rekla je Rocco opisujući kako je došlo do njezinog političkog angažmana.

Nakon prvog šoka, kako je dodala, shvatila je da se radi o ozbiljnoj ponudi.

'Nisam političar, politika me nije nikada privlačila, nisam član nijedne stranke niti to namjeravam biti, ali u ova luda vremena, vremena u kojima su nužne promjene, strašno me iritira nezadovoljstvo ljudi i konstantno gunđanje, a rijetko tko pokušava nešto poduzeti. E pa kad se već dogodilo tako, kada mi se ukazala mogućnost da nešto napravim, kakav bih to bila čovjek da barem nešto ne pokušam? Cijeli život bavila sam se ovim čime se bavim i vjerujem da za budućnost kulture ove županije mogu napraviti puno toga', ustvrdila je nestranačka kandidatkinja za zamjenicu varaždinskog župana koju podupire HDZ.

Nadica Dreven Budinski
također je kandidatkinja za zamjenicu varaždinskog župana, ali kao članica HDZ-a, čija je i vijećnica u Županijskoj skupštini. Riječ je o poduzetnici iz Bletinca koja se posebno istaknula u humanitarnom radu kao predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski Varaždinske županije.

'Bit će još iznenađenja na našoj listi za Županijsku skupštinu, na čijem će se čelu naći dr. Josip Križanić, član Predsjedništva HDZ-a i uspješan poduzetnik. Pod njegovim je vodstvom Općina Jalžabet postala jedna od najperspektivnijih sredina. Uz njega bit će Željko Dvekar, bivši načelnik pješaštva kopnene vojske, te prof.dr. Marijan Cingula', najavio je Stričak.

Na upit nije li sve veći broj nestranačkih osoba na listi HDZ-a znak da stranka nema dovoljno kvalitetnih ljudi, kandidat za varaždinskog župana odgovorio da su vremena takva da u prvi plan treba doći kvaliteta, a ne isključivo stranačka pripadnost.

'Treba omogućiti angažman svima koji znaju i žele raditi te gledati dalje i šire ukoliko se želi pomaknuti stvari s mrtve točke', ustvrdio je Stričak te naglasio da ugled HDZ-a iz dana u dan raste, što su pokazali i izbori za EU parlament.