TRAGEDIJA U LJUBLJANI

Umrla djevojčica koju je otac bacio kroz prozor

30.03.2011 u 12:45

Bionic
Reading

Petogodišnja djevojčica, koju je pomahnitali otac u nedjelju bacio s devetog kata jedne višekatnice u Ljubljani, a onda skokom kroz prozor počinio samoubojstvo, umrla je u srijedu u ljubljanskom Kliničkom bolničkom centru

Mogućnost da preživi pad s 30 metara visine, koji je amortizirao ispred nebodera parkirani automobil, bila je minimalna zbog teških ozljeda, iako je na njoj izvedeno više operativnih zahvata.

Okolnosti tragedije u kojoj se 42-godišnji Marjan Trempus nakon kraće svađe s majkom djevojčice i nekadašnjom partnericom Anelom, inače podrijetlom iz BiH, odlučio na sumanuti čin još nisu do kraja poznate. Slovenska javnost je šokirana otkrićem da se radilo o čovjeku s dugom poviješću obiteljskog nasilja i u ranijem braku, iz kojega ima 17-godišnjeg sina. Još više je šokirao potvrđen podatak da je riječ o bivšem policajcu. Kako se navodi, u policiji je bio zaposlen do 2008. godine, najprije u Novom Mestu, a onda je premješten u Ljubljanu, gdje je radio na poslovima osiguranja.

Zbog alkohola i psihičke nestabilnosti u međuvremenu se liječio, a onda zbog nasilna ponašanja dospio u zatvor, iz kojeg je izašao je u siječnju ove godine.

Slučaj je ponovo potaknuo pitanje rada socijalnih službi koje su mu i nakon izlaska iz zatvora omogućavale kontakte s bivšom partnericom i djetetom.