JAKOVINA ODGOVORIO NA NAJAVU PROSVJEDA

'Ultimatum seljaka je neprihvatljiv'

21.05.2013 u 12:42

Bionic
Reading

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u Opatiji je prokomentirao ultimatum seljaka koji prijete blokadom prometnica ako se ne sastanu s premijerom i Ministarstvom financija vezano uz isplatu poticaja

'Poticaji su u velikoj mjeri isplaćeni, a do 30. lipnja bit će isplaćeno dvije milijarde kuna poticaja', poručio je Jakovina, ističući da ultimatum smatra neprihvatljivim.

'To je potpuno neistinito. Preko dvije milijarde kuna isplatili smo do sredine svibnja. Nikada poticaji nisu isplaćeni u tolikim količinama i tako rano. Rekli smo, do 30. lipnja je zakonski rok za isplatu potpora i nikada nije ni rečeno da će one biti isplaćene u 100-postotnom iznosu onoga što je omotnica koja je ispregovarana i koja je na neki način određena onime što ćemo dobivati kad uđemo u Europsku uniju. Nijedne godine do sada nisu se dobivale potpore u cijelom iznosu', rekao je Jakovina.

Inače, u Opatiji se održava Konferencija o sigurnosti i kakvoći hrane, na kojoj su sudionici istaknuli da je Hrvatska, kad je riječ o tom području, spremna za ulazak u EU.