PROTUNAPAD

Ukrajinci uzvraćaju: Eksplozije se čuju u Belgorodu, napadnut i Brijansk. Ima mrtvih

29.12.2023 u 23:02

Bionic
Reading

Ruska protuzračna obrana oborila je nekoliko projektila upućenih na grad Belgorod uz ukrajinsku granicu. Jedna osoba je poginula, a jedna je ozlijeđena, javlja ruska državna agencija TASS

'Naš sustav protuzračne obrane djelovao je iznad Belgoroda. Službe za hitne slučajeve provjeravaju informacije o posljedicama na terenu. Prema preliminarnim podacima, jedna osoba je poginula, a jedna je ozlijeđena', napisao je guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu i dodao da je krenuo na mjesto događaja.

Nedugo nakon dodao je da je muškarac poginuo u udaru projektila u stambenu zgradu te da su ozlijeđene četiri osobe, među kojima je i desetogodišnje dijete.

Na društvenim mrežama se pojavljuju snimke na kojima se mogu čuti eksplozije u Belgorodskoj oblasti. Mediji javljaju kako je napadnuta i regija Brijansk. Njezin guverner Aleksandr Bogomaz kaže kako je prouzračna obrana uništila pet dronova. BBC još uvijek nema neovisnu potvrdu informacija niti druga službena izvješća, bilo iz ukrajinskih, bilo iz ruskih izvora.

Napadu je prethodio jedan od najvećih ruskih raketnih napada na Ukrajinu od početka rata, u kojemu je ubijena najmanje 31 osoba, a ranjeno njih 120, nakon što je pogodila stambene zgrade u Kijevu, na jugu i zapadu zemlje te rodilište na istoku, rekli su ukrajinski dužnosnici.