VELIKA RACIJA BELGIJSKE POLICIJE

Uhićeno 10 islamskih terorista?!

23.11.2010 u 14:13

Bionic
Reading

Bauk islamskog terorizma se širi Europom! Nakon što je Njemačka danima u groznici oko najavljenih napada na zgradu Reichstaga, danas se u sličnoj situaciji našla i Belgija. Briselska policija je jutros objavila da je u suradnji sa svojim kolegama iz Njemačke i Nizozemske obavila veliku raciju, u kojoj je uhapšeno deset osumnjičenih

Oni su, prema tvrdnjama briselske policije, dobro povezani s ekstremnim islamistima, planirali teroristički napad na još neodređenoj lokaciji u Belgiji. Osim toga, sumnja se da su uhapšeni radili na regrutiranju boraca za čečenske teroriste.

Prema izjavi policije, uhapšeni su državljani Belgije, Nizozemske, Maroka i Rusije. Hapšenju je prethodilo temeljito pretraživanje deset stanova, a najviše uhapšenih se nalazilo u Antwerpenu, dok su trojica locirana u Amsterdamu.

Njemačka policija ne želi ništa reći o ovom slučaju te samo napominje da je riječ o različitoj prijetnji u odnosu na one s kojima se već suočava. Belgijanci su pak novinarima otkrili da je istraga započela krajem 2009. te da su prethodno uhapšeni i sumnjivci u Španjolskoj, Maroku i Saudijskoj Arabiji. Uhapšeni su dio međunarodne terorističke mreže koja se bavi 'džihad-terorizmom', kako su to rekli belgijski istražitelji. Za sada nitko iz nizozemske, belgijske i njemačke policije nije spreman reći ništa više o ovoj velikoj antiterorističkoj raciji.