REAKCIJE IZ SABORA

Uhićenje Vidoševića ostavilo HDZ-ovce bez riječi

12.11.2013 u 12:35

Bionic
Reading

Vijest o uhićenju predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića brzo se proširila i saborskim hodnicima. Dok je za neke ta informacija bila očekivana, bilo je i onih, poput kolega iz njegove bivše stranke HDZ-a, koji na tu temu nisu htjeli ništa reći

Josipović: Zakon je jedak za sve

'Zakon je jednak za sve i mora se provoditi, a je li kriv ili nije, odlučit će institucije', rekao je predsjednik Republike Ivo Josipović komentirajući uhićenje predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića.

O uhićenju Vidoševića predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar doznao je od novinara, no čini se da ga vijest nije previše iznenadila. 'To je samo dokaz da pitanje korupcije nije riješeno samo onim velikim slučajem o Sanaderu i da tijela koja se time bave imaju jako puno posla. Interesantno je da je i u Saboru zastala bilo kakva aktivnost oko borbe protiv korupcije, naročito u Nacionalnom vijeću za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije. To je indikativno', kazao je Lesar.

'Pravne institucije, DORH i USKOK, rade svoj posao, nadam se kako treba. I mi kroz ustavne promjene želimo reći da oni koji obnašaju važne dužnosti u državi, a raspolažu velikim novcem, trebaju biti odgovorni za svoje ponašanje i postupke. U svim institucijama, ne samo u HGK-u, političari ili oni koji su na funkcije došli politikom, a vidimo kako se pljačka, trebaju odgovarati za svoje postupke', prokomentirao je HDSSB-ov Josip Salapić.

Iznenađen viješću da je uhićen Vidošević nije bio ni HNS-ov Goran Beus Richembergh. 'Za očekivati je bilo da će situacija eskalirati s obzirom na informacije koje su se pojavile u javnosti, no mi nemamo nikakve posebne informacije o tome', rekao je HNS-ovac.

Iako se Vidošević na posljednjim predsjedničkim izborima kandidirao kao nezavisni kandidat, dobar dio svoje političke karijere proveo je u HDZ-u. Njegovi bivši stranački kolege Vladimir Šeks i Davorin Mlakar danas nisu imali komentara na njegovo uhićenje.

Objavljivanjem svoje kandidature na predsjedničkim izborima, Vidošević je automatski bio izbrisan iz članstva HDZ-a. Tada je na čelu te stranke bila Jadranka Kosor.

'Pustimo institucije, makar je to već otrcana faza, da zaista odrade svoj posao', prokomentirala je danas Kosor.

298202,298196,298163,298111