GRADNJA VODOVODA NA PLITVICAMA

Uhićeni zbog malverzacije teške 600 tisuća kuna

09.07.2013 u 12:47

Bionic
Reading

Zbog malverzacija pri izgradnji vodovoda na području Plitvičkih jezera policija je uhitila dvojicu čelnike tvrtki iz Korenice i Zagreba, koje sumnjiči za štetu od gotovo 600 tisuća kuna.

Prema pisanju medija jedan od uhićenih je direktor koreničkog komunalnog poduzeća "Komunalac" Danko Prša, koji je navodne nezakonitosti počinio zajedno s direktorom jedne zagrebačke građevinske tvrtke.

U službenom policijskom izvješću navodi se da su uhićeni zbog zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Policija ih sumnjiči da su od 21. prosinca 2010. do 8. srpnja 2013. u trgovačke i poslovne knjige unosili neistinite podatke vezane za izvođenje građevinskih radova na rekonstrukciji vodovoda na području Općine Plitvička Jezera.

U dokumentaciju su navodno upisivali da je radove izvodila građevinska tvrtka iz Zagreba, kojoj je zbog toga plaćeno 599 tisuća kuna, iako ih je u stvari obavio korenički Komunalac.

Nakon uhićenja Prša i njegov suosumnjičenik dovedeni u pritvorsku jedinicu ličko-senjske policije, a protiv njih je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.