ZBOG 'SKUNKA' IZBAČEN IZ HDZ-A 1990

Uhićeni Perić u društvu s premijerkom Kosor

01.06.2010 u 20:45

Bionic
Reading

Predsjednik Mladeži HDZ-a 1990. Zvonko Perić, koji je u skupini od osam osoba pao s gotovo 30 kg marihuane u Stocu, sudeći prema fotografiji koja je pronađena na Facebooku, družio se i s premijerkom Jadrankom Kosor

Zvonko Perić očito se, prije uhićenja, volio pohvaliti da je u njegovom prisustvu bila i aktualna hrvatska premijerka i šefica HDZ-a Jadranka Kosor

Predsjedništvo HDZ-a 1990. suspendiralo je Perića sa svih dužnosti. Do danas je, naime, obavljao dužnost predsjednika Mladeži HDZ-a 1990.

Perić je, inače, uhićen u akciji SIPA-e prošle noći pod sumnjom da je sudjelovao u dilanju droge vrijedne oko 300.000 maraka (oko 1,2 milijuna kuna). Prema odredbama Statuta, u takvim slučajevima član stranke se suspendira do završetka sudskog postupka.

'Očekujemo da se i ovaj slučaj temeljito istraži i kazne krivci, ali da se ne donosi presuda prije suda. HDZ 1990. pozdravlja aktivnosti mjerodavnih državnih tijela u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije te očekuje od svih institucija, kako od policijskih tako i pravosudnih, da svoj posao rade profesionalno i u skladu sa zakonom i da se odupru svakoj politizaciji i pritiscima', stoji u priopćenju iz Ureda za informiranje HDZ-a 1990.

'Vijest nas je iznenadila, još uvijek ne znamo detalje. HDZ 1990. podržava akcije policije i općenito stajalište naše stranke je borba protiv korupcije i organiziranog kriminala. Neka istražne agencije rade svoj posao i neka se dokaže je li član naše stranke sudjelovao u nezakonitim aktivnostima', kazao je jutros za Fenu Veso Vegar.

Reagirala je i mladež. 'Mladež HDZ BiH najoštrije osuđuje aktivnosti predsjednika Mladeži HDZ 1990. i člana Predsjedništva HDZ 1990. Zvonka Perića koji je uhićen u Stocu tijekom primopredaje 25 kg modificirane droge poznate kao 'skunk'', priopćeno je iz HDZ-a BiH.