BEOGRAD

Uhićeni malodobnici zbog skidanja hrvatske zastave

11.04.2009 u 10:45

Bionic
Reading

Beogradska policija uhitila je trojicu šesnaestogodišnjaka zbog sumnje da su s rezidencije hrvatskog veleposlanika u Beogradu skinuli zastavu Republike Hrvatske, prenosi u subotu internetski portal B92

Uhićeni tinejdžeri sumnjiče se da su u noći 7. travnja ušli u dvorište rezidencije hrvatskog veleposlanika i s jarbola skinuli hrvatsku zastavu, a policija će u dogovoru s tužiteljem i sucem za malodobnike nastaviti rad na daljem rasvjetljavanju toga slučaja.

Nakon što je u noći na srijedu ukradena zastava, hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu izrazilo je prosvjed srbijanskom ministarstvu vanjskih poslova zbog krađe hrvatske zastave s prostora rezidencije te zatražilo od vlasti da žurno reagiraju kako bi se primjereno zaštitili diplomatski objekti Republike Hrvatske u Beogradu.

Krađu zastave osudili su najviši srbijanski dužnosnici, među kojima i predsjednik države Boris Tadić, a ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić kazao je da će na temelju snimaka nadzornih kamera policija utvrditi identitet počinitelja te da će protiv njih biti poduzete sve zakonske mjere.