velika katastrofa

Objavljeno kako je došlo do požara na Čiovu, jedan uhićeni pušten

28.07.2023 u 18:49

Bionic
Reading

Splitska policija uhitila je sinoć dvojicu državljana Albanije, koju dovode u vezu s jučerašnjim požarom na Čiovu koji je poprimio goleme razmjere. U međuvremenu je jedan od uhićenih pušten

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim stranim državljaninom Albanije za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 27. srpnja 2023.godine u poslijepodnevnim satima prilikom izvođenja građevinskih radova, ne postavljajući propisane naprave za zaštitu od požara, olako držeći da takvim postupanjem neće ugroziti imovinu i život, na krovu građevine brusio željezo uslijed čega je došlo do iskrenja kojom prilikom je izazvan požar, te je opožareno više od 500 hektara niskog raslinja i borove šume.

Opisanim ponašanjem ostvario je obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st.2. u svezi st.3 Kaznenog zakona, te će večeras će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku. U odnosu na drugu osobu koja je sinoć dovedena u prostorije policije nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, te je osoba danas poslijepodne puštena.

@apartmani_kraljevic

Sami početak ove strave i užasa.......

♬ Suspenso - Criptofonio

Stanovnici Mavarčice ranije su se bunili zbog bučnih radova u jeku turističke sezone, piše Dalmatinski portal. Tvrde kako su na njih danima upozoravali načelnika Okruga Ivicu Radića i nadležne službe u Općini, a kako je upravo uslijed njih izbio jučerašnji požar koji je poprimio goleme razmjere.

'Kako susjedi govore i fotografije pokazuju, a može se vidjeti i na terenu, požar je očito krenuo od jedne kuće na vrhu mjesta koja je u izgradnji, s plavom dizalicom, a do zapaljenja je navodno, po izjavama susjeda, došlo od iskrenja brusilice ispred objekta na suhoj travi.

Na Tik-Toku se pojavio i video navodnog početka požara.

Jučer, ali i prethodnih dana radili su se grubi radovi na tom objektu bez obzira na to što je strogo zabranjeno graditi u ovom periodu, piše Dalmatinski portal. Građani su se žalili na radove.

'Sve dok je istraga o uzroku izbijanja požara u tijeku, općinski načelnik Općine Okrug ne daje izjave u vezi potencijalnih uzroka i nagađanja kako medija tako i mještana.

Ako imate bilo kakva pitanja o ostalim činjenicama i prijavama mještana, budite slobodni najaviti se i dogovoriti intervju s općinskim načelnikom u Uredu načelnika u zgradi općinske uprave u Okrugu Gornjem', odgovorili su Dalmatinskom portalu iz općine.

  • +30
Posljedice velikog požara na Čiovu Izvor: Pixsell / Autor: Joško Herceg