OPERIRALI OD ZADRA DO SPLITA

Uhićen vođa lopovske bande koja je krala po crkvama

10.04.2014 u 12:04

Bionic
Reading

Šibenska policija uhitila je 26-godišnjeg Šibenčana kojega sumnjiči da je, kao predvodnik i organizator tročlane lopovske bande, 22 puta provalio u crkve na šibenskom, zadarskom i splitskom području iz kojih je krao novac i zlatni nakit.

Policija je priopćila kako osumnjičenog tereti za 13 krađa na šibenskom, te šest na području zadarske i tri splitsko-dalmatinske policijske uprave.

Sumnjiči ga se da je kao organizator i planer, zajedno s već prijavljenim 28-godišnjakom iz Pokrovnika i 20-godišnjakom iz Šibenika, od 1. do 27. ožujka provaljivao u sakralne objekte iz kojih je krao novac od milodara i zlatni nakit.

Ukradeni nakit je prodavao u poslovnicama za otkup zlata u Šibeniku i Splitu. Utvrđeno je da je prodao ukupno 253 grama zlata za koje je dobio gotovo 34 tisuće kuna.

Osim za krađe, trojicu lopova policija sumnjiči i da su u crkvama razbacivali predmete te oštetili kipove i slike, a ukupna šteta se procjenjuje na oko 30 tisuća kuna.

Pretragom stana 26-godišnjaka policija, koji je pritvoren uz kaznenu prijavu za teške krađe, je pronašla više alata koje je banda koristila u provalama.