JEDNOMJESEČNI PRITVOR

Uhićen policajac koji je likvidirao bivšu ženu i njezinog partnera

13.06.2013 u 12:58

Bionic
Reading

Policajac Mario Slabinjac, koji je prije dva dana u Graboštanima ubio svoju bivšu suprugu Blaženku Slabinjac i Ivicu Hajdukovića, priveden je jutros u Županijsko državno odvjetništvo u Sisku. Ozbiljnog pogleda, Slabinjac je izbjegavao kontakt s fotoaparatom. Određen mu je jednomjesečni pritvor

Prijavljen i za pokušaj ubojstva troje djece

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 40-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog stjecaja kaznenih djela teškog ubojstva na štetu 39-godišnjakinje i 45-godišnjaka, zatim pokušaja teškog ubojstva svojih kćeri te pokušaja ubojstva 17-godišnjaka, kao i kaznenog djela neovlaštene proizvodnje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Podsjetimo, Mario Slabinjac (40) svojim je automobilom presreo automobil koji je vozio njegov sumještanin Ivica Hajduković (45), umirovljeni policajac, iz svog je prtljažnika izvukao automatsku pušku i počeo pucati po automobilu koji je zaustavio. Na mjestu je ubio Hajdukovića i Blaženku Slabinjac (39), svoju bivšu suprugu.

U vozilu su se nalazile i dvije Blaženkine i njegove kćeri, osmogodišnjakinja i devetogodišnjakinja, te Hajdukovićev 17-godišnji sin. Oni su, na sreću, preživjeli, iako su meci probili i stražnje staklo automobila. Kostajnička policija, koja je nakon dojave ubrzo bila na mjestu događaja, zatekla je i privela osumnjičenog ubojicu, piše Večernji list.

Slabinjac je bio službenik Ravnateljstva policije MUP-a. Radio je u Upravi za posebne poslove sigurnosti na čuvanju objekata u Zagrebu. Kako je rekao glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, ubojstvo je počinjeno nelegalnim oružjem jer je osumnjičenom službeno oružje oduzeto zbog ranijeg obiteljskog nasilja, zbog kojeg je i stegovno odgovarao. Otkaz u MUP-u nije dobio jer MUP-u nije dostavljena pravomoćna presuda kojom se upućuje na izdržavanje kazne.