MLADI LOŠINJANIN

Uhićen pljačkaš dviju kladionica

14.02.2012 u 12:52

Bionic
Reading

Istarska policija uhitila je 21-godišnjaka iz Velog Lošinja, kojeg se tereti da je na pulskom području počinio razbojništva u dvjema kladionicama te jedno u trgovini

Naime, osnovano se sumnja da je 1. veljače, oko 19,50 sati, u kladionici u Švalbinoj ulici uz prijetnju pištoljem zatražio od 28-godišnje djelatnice iz Pule da izvadi novac iz sefa, nakon čega se udaljio s zasad neutvrđenom količinom novca.

Kako je utvrđeno kriminalističkom istragom, mladića se tereti i za dva kaznena djela, počinjena u ožujku prošle godine. Prvo je 5. ožujka oko 10,30 sati ušao u trgovinu na Trgu I. istarske brigade te je, 'naoružan' manjim nožem, od 23-godišnje djelatnice iz Pule zatražio novac. Nakon što mu je djevojka otvorila metalnu kasu, mladić je uzeo nekoliko stotina kuna, a potom se udaljio iz trgovine.

Već nakon tri dana, 21-godišnjak je počinio sljedeće razbojništvo u kladionici u Cankarevoj ulici. Naime, 8. ožujka je oko 19,40 sati maskiran ušao u kladionicu, gdje je od 26-godišnje Puljanke zatražio novac. Djelatnica mu je u strahu predala nekoliko tisuća kuna, nakon čega je pobjegao iz kladionice.

'Zbog počinjenih kaznenih djela, 21-godišnjak je u četvrtak, oko 20 sati, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske', izvijestila je policija.