PALIO AUTOMOBILE

Uhićen napadač na hrvatske navijače u Novome Sadu

24.02.2012 u 22:52

Bionic
Reading

Novosadska policija uhitila je 20-godišnjaka iz Novog Sada zbog sumnje da je s još nekoliko osoba 25. i 26. siječnja, za vrijeme održavanja europskoga rukometnog prvenstva u Novome Sadu, zapalio automobile hrvatskih registracijskih oznaka u tome gradu, tijekom nereda u kojima su napadani hrvatski navijači i njihova vozila, prenijela je u petak Radio televizija Vojvodine (RTV).

'Napadači su preskočili zaštitnu ogradu od žice visoku nekoliko metara, polili automobile benzinom i zapalili ih. Pet minuta kasnije na parkiralištu hotela 'Sajam' zapaljen je i auto sa šibenskim tablicama', objavio je RTV. Policija je osumnjičenome odredila mjeru zadržavanja do 48 sati i bit će, uz kaznenu prijavu, priveden na saslušanje istražnom sucu u Novom Sadu, navodi se u priopćenju MUP-a.

Vojvođanski mediji podsjećaju da je dva dana ranije u Veterniku, kod Novog Sada, došlo je do napada na navijače hrvatske rukometne reprezentacije, u kojemu je više osoba ozlijeđeno a teže je oštećeno i više automobila s hrvatskim tablicama.