BANDIĆ POTVRDIO

Udžbenici besplatni, treba kupiti atlase, zbirke i mape

12.08.2013 u 13:17

Bionic
Reading

Kompleti školskih knjiga koje će Grad Zagreb osigurati zagrebačkim osnovnoškolcima sadržavat će udžbenike i radne bilježnice. U njima se neće nalaziti zbirke, mape ni atlasi

'Taj komplet je rađen u dogovoru s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te je usklađen s njihovim katalogom obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava', kaže Tedi Lušetić iz Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport.

Kompleti su osigurani za sve učenike s prebivalištem u Zagrebu, ističe gradonačelnik Milan Bandić. 'Njih 57.785 u Gradu Zagrebu, ali i za one učenike koji žive u Zagrebu, a školuju se u Zagrebačkoj županiji. To znači da njihovi roditelji žive u Zagrebu i plaćaju porez i prirez ovom gradu', rekao je Bandić.


Nakladnici su danas počeli isporučivati komplete udžbenika školama te će to trajati do 23. kolovoza. 'Dežurstvo u osnovnim školama od 8 do 16 sati je od danas do 23. kolovoza obavezno. To znači da će sva djeca do konca 23. kolovoza imati sve udžbenike na stolu', rekao je Bandić.

Grad će na udžbenike potrošiti gotovo 45 milijuna kuna. Besplatne knjige osnovnoškolcima će se osigurati i sljedeće četiri godine. 'To Zagrepčani zaslužuju. A osnovno školstvo je obavezno, tako da bi bilo dobro da država to uvede. Moj im je prijedlog i sugestija da to naprave. Zagreb je već riješio 20 posto stvari, znači ostalo im je samo 80 posto. A to je velika stvar, i nećemo tražiti povrat love. A ako nam ga daju, još bolje', rekao je Bandić.

Za zagrebačke srednjoškolce je pak organizirana razmjena školskih knjiga na platou kod MSU-u kao i svake godine. 'Počet će u ponedjeljak 19. kolovoza, zaključno do subote, 1. rujna, svakim danom od 8 do 16 sati. To će biti jedino mjesto gdje će Grad to službeno organizirati. Za to će osigurati, kao i prošle godine, vodu, toalet... Sve potrebne stvari da to bude na jednom kulturnom, visokom nivou', rekao je Lušetić.