crowdfunding kampanja

Udruga 'Zasadi stablo, ne budi panj!' želi posaditi novih 200 tisuća stabala diljem Hrvatske i za to treba vašu pomoć

10.10.2022 u 15:03

Bionic
Reading

Udruga „Zasadi stablo, ne budi panj!“ planira krajem studenog krenuti u novu akciju sadnje stabala diljem Hrvatske. U protekle tri godine u suradnji s volonterima zasadila je više od 200 tisuća stabala, a novi je cilj udvostručiti tu brojku

Kako bi udruga prikupila sredstva za kupnju sadnog materijala te potrebnog alata i opreme, na platformi Croinvest pokrenula je kampanju skupnog financiranja koja je u ponedjeljak predstavljena u javnom voćnjaku u Varaždinu. Voditeljica udruge „Zasadi stablo, ne budi panj!“, Mateja-Anđelina Kramar, očekuje potporu kako lokalne vlasti i brojnih tvrtki tako i građana:

"Nadamo se da će nas građani, tvrtke i lokalne vlasti poduprijeti u namjeri da ozelenimo javne površine oko vrtića i škola. Voćke ćemo saditi diljem Hrvatske, a djelovanje želimo proširiti i na susjedne zemlje“, kazala je Kramar.

Cilj kampanje je prikupiti 1,5 milijuna kuna potrebnih za udvostručenje brojke od 200 tisuća dosada zasađenih stabala širom Hrvatske. Planove u Varaždinu najavio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

„U Varaždinu, na području Beli kipi, namjeravamo napraviti novi javni voćnjak temeljen na permakulturi. Želimo da to bude mjesto kamo će najmlađi dolaziti u društvu svojih roditelja. Takvi voćnjaci doprinose i zaštiti prirode od klimatskih promjena“, istaknuo je Marković izrazivši potporu kampanji.