BANDIĆ PLAĆA REŽIJE

Udruga Stop deložacijama pošteđena deložacije

Bionic
Reading

Građanska udruga Stop deložacijama dobila je danas čvrsta uvjeravanja da će Grad Zagreb riješiti pitanje uređenja, odnosno režija za prostore Udruge u centru Zagreba te u četvrti Vrapče. Uredit ćemo prostor, svi računi za režije moraju biti čisti, rekao je gradonačelnik Milan Bandić predstavnicima Udruge, ali i suradnicima

Suradnike, kojih je na sastanku bilo desetak, obvezao je da ga za tjedan dana obavijeste o tome što su poduzeli i što se riješilo.

Znam čime se bavite, zato imate moju podršku, udruga ste od posebnog interesa za Zagreb, rekao je Bandić.

Troje predstavnika udruge Stop deložacijama požalilo se gradonačelniku da četiri mjeseca neuspješno pokušavaju riješiti spomenuta pitanja sa gradskom administracijom, ali da im to nije 'pošlo za rukom'.

Novinarima su pojasnili da se radi se o prostoru u Preradovićevoj, od 50-ak 'kvadrata', koji će se koristiti za rad Udruge, te o prostoru od sto 'kvadrata' u Bolničkoj ulici koji je namijenjen deložiranim osobama, a koji ima tzv. industrijsku, dakle skuplju, struju što Udruga ne može plaćati.

Gradonačelnik je Udruzi obećao i da će Grad biti partner u projektu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojim bi se zaposlile tri osobe.

Udruga Stop deložacijama 'produžena je ruka' Živog zida, neformalne udruge koja pomaže osobama kojima prijeti deložacija.

Udruga Stop deložacijama koja se s pokretom 'Živi zid' bori protiv iseljavanja ljudi iz domova skoro je i sama bila deložirana iz prostora koji je na korištenje dobila od Grada.

'Grad nam je obećao riješiti probleme koje smo imali s prostorom i obećali su napraviti radove u drugom prostoru, koi je dodijeljen za beskućnike. Također, pokrit će troškove zbog kojih su nas htjeli deložirati, a koji su zapravo njihovi troškovi', rekla je predsjednica udruge Vladimira Palfi.

Radi se o računu za struju u iznosu od 400 kuna. Grad je obećao i da će urediti prostor za beskućnike, napraviti tamo malu kuhinju te brinuti o plaćanju režija.

'Znači, izašli su nam u susret. Vidjet ćemo hoće li ispoštovati ono što su obećali', rekla je Palfi.

Prostori koje udruga koristi nalaze se u Preradovićevoj ulici, gdje su aktivisti sami uređivali sobe te u Bolničkoj ulici, gdje je tenutno smješte jedan beskućnik.