MIRANDO MRSIĆ:

Učinjen prvi korak prema rješenju braniteljskih mirovina

15.04.2015 u 18:55

Bionic
Reading

Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić otvorio je u srijedu konstituirajuću sjednicu Povjerenstva za analizu rješenja o razdvajanju mirovina ocjenivši kako je time napravljen prvi korak prema rješenju pitanja braniteljskih mirovina

Nakon što je Vlada odgodila razdvajanje braniteljskih mirovina, Mrsić je istaknuo kako je pokretanje rada Povjerenstva pokazatelj da mnogi branitelji imaju radni staž, odnosno da su radili i prije nego što su odlazili u Domovinski rat, a na ovaj način nastoji se transparentno riješiti pitanje njihovih mirovina i skinuti s njega stigmu u javnosti.

'Nadam se da će rad Povjerenstva završiti uz uzajamno uvažavanje i toleranciju. Članovi Povjerenstva dobit će sve što budu zahtijevali od Ministarstva i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, uz restrikcije koje su vezane uz pravo na privatnost', rekao je Mrsić.

Temeljem zaključka saborskog Odbora za ratne veterane, u Povjerenstvo su ispred Odbora za ratne veterane izabrani zastupnici Franko Vidović (SDP) i Zvonko Milas (HDZ), Ministarstvo rada i mirovinskog sustava predstavlja Melita Čičak, a HZMO Neven Spetić i Dražen Hribar.

Za predstavnike braniteljskih udruga imenovani su Tomo Medved, Vedran Černi, Dragica Nikolić, Stanko Bravić i Nedjeljka Balog.

Predstavnici branitelja upozorili su kako ne žele opet biti stavljeni pred svršen čin, nego aktivno sudjelovati u svakoj odluci Povjerenstva.