BRUTALNI SEDMAŠI

Učenici pretukli učiteljicu u Splitu

02.02.2016 u 15:31

Bionic
Reading

U splitskoj osnovnoj školi Dobri jučer ujutro došlo je do naguravanja između učenika i učenice 7. razreda s jedne te profesorice povijesti s druge strane

Neslužbeno doznajemo kako su učenici, koji su inače poznati po problematičnom ponašanju, profesoricu tukli rukama i nogama, a u obrani je i ona njih udarala. U naguravanju koje se dogodilo na školskom hodniku, profesorica je izvukla deblji kraj - lakše je ozlijeđena', piše Dalmacija News

Voditeljica Odjela za prosvjetu, kulturu, šport, informiranje i tehničku kulturu, Nansi Ivanišević, potvrdila nam je da je od ravnateljice Mirjane Dodig dobila tek usmenu potrvdu o incidentu.

'Razgovarali smo s ravnateljicom, o detaljima incidenta nismo upoznati jer još pismeno očitovanje nismo dobili. Ravnateljica je pripremila jedan dopis kojima će nas obavijestiti. Iz razgovora s ravnateljicom mogu potvrditi da je došlo do incidenta odnosno nagurivanja dvoje učenika i profesorice nakon čega je došlo do ozljeđivanja jedne osobe, ali detalje ne znam. Ravnateljica škole poduzela je sve mjere i obavila razgovore s nadležnim instiucijama', kazala je Ivanišević.
Učenici u policijskoj postaji

Učenici koji su svjedočili ovom nemilom događaju pozvani su da u pratnji roditelja dođu u policijsku postaju kako bi se rasvijetlile okolnosti tučnjave.

'Šokirana sam. Šokirana su i djeca jer je ovaj razred inače vrlo miran. Učenica koja je napala učiteljicu i ranije je bila problematična, ali do ovoga nije trebalo doći. Ovakve stvari se ne smiju događati, naročito ne u školi',  kazao je jedan od roditelja čije je dijete svjedočilo incidentu.

Iz splitske policije nisu htjeli potvrditi da je riječ o školi Dobri s obzirom da riječ o maloljetnicima već su samo šturo potvrdili da se incident dogodio.

'Policijski službenici su izašli na mjesto događaja gdje je utvrđeno da su dvije osobe narušavale javni red i mir. Protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu. Sudionici ovog događaja zatražili su liječničku pomoć nakon koje je utvrđeno da su zadobili lakše tjelesne ozljede',  kazala je Antonela Lolić.

Neslužbeno doznajemo kako su optužne prijedloge čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira koji se odnosi na naročito drsko i nepristojno ponašanje, zaradile 14-godišnja učenica i profesorica.