PRED ULAZOM U DVORANU

Ubojstvo nakon košarkaške utakmice Crvena zvezda - Mornar

01.11.2016 u 09:39

Bionic
Reading

Srpski mediji pišu da se u ponedjeljak oko 20.15 sati, nedugo poslije košarkaške utakmice ABA lige Mornar - Crvena zvezda, u Baru u Crnoj Gori dogodilo ubojstvo. Ubijen je dvadesetdevetogodišnji Ivan Laban dok je sjedio u automobilu Citroen C4, udaljenom oko 100 metara od službenog ulaza u dvoranu. U ABA ligi sudjeluju i hrvatski klubovi

Portal Mondo piše da je u trenutku ubojstva sa žrtvom bila i njegova djevojka s kojom je došao gledati utakmicu. Kada su ušli u vozilo, primaknuo im se motocikl na kojem su bile dvije osobe s kacigama, od kojih je jedna ispalila više projektila u žrtvu. Djevojka nije ozlijeđena, ali se nalazi u stanju teškog šoka.

Zločin se dogodio na pedesetak metara od više desetaka policajaca koji su regulirali red prilikom izlaska gledatelja iz dvorane po završetku susreta. Prema neslužbenim informacijama srpskih medija, Laban je rođak Milovana Đukića, bivšeg pripadnika Arkanovih tigrova, paravojne formacije odgovorne za brojne zločine tijekom rata u Hrvatskoj i BiH, koji je ubijen u Podgorici 7. listopada 2014. nakon što je u njega pucao Đerđ Dedvukaj.