KRVAVI OBRAČUN U GAZI

Ubojice talijanskog aktivista poginule u napadu Hamasa

20.04.2011 u 09:15

Bionic
Reading

Pripadnici Hamasovih snaga sigurnosti upali su u utorak u zgradu u kojoj su se skrivale ubojice propalestinskog talijanskog aktivista Vittorija Arrigonija, a u napadu su poginula dvojica bjegunaca, rekao je Hamas

Hamasova vlada je rekla da se jedan od mrtvih militanata, Jordanac, ustrijelio nakon što je bacio granatu koja je ubila drugog militanata dok su snage sigurnosti ulazile u zgradu u Pojasu Gaze gdje su se bjegunci skrivali.

Trojica pripadnika Hamasovih snaga sigurnosti također su ranjena u akciji hvatanja ubojica Vittorija Arrigonija koji su pripadali džihadističkoj skupini salafita. Salafiti su talijanskog aktivista oteli u četvrtak i u zamjenu za njegovo oslobođenje tražili da Hamas iz zatvora pusti njihova čelnika. Arrigoni je nađen zadavljen u petak.

Jedan militant osumnjičen za ubojstvo Arrigonija uhvaćen je živ zajedno s još trojicom članova skupina koji su se nalazili u zgradi ali se ne smatraju suučesnicima.

Hamasove snage sigurnosti su četverokatnicu u izbjegličkom logoru Nuseirat okružile ranije u utorak i razmijenjivale vatru s militantima u zgradi. Pokušaj da ih se pregovorima privoli na predaju nije uspio. U trenucima upada Hamasovih snaga u zgradu svjedoci su čuli najmanje četiri eksplozije i snažnu paljbu.