LIKVIDACIJA U ISTRI

Ubio kamatara za osvetu zbog premlaćivanje sina?

16.05.2013 u 21:57

Bionic
Reading

Puljanin Vladimir G. (49), osumnjičen je za ubojstvo Aldina Dine Pašukana, koji u utorak dva sata iza ponoći pronađen prostrijeljene glave u svom Land Roveru na Medulinskoj cesti u Puli. Policijski očevid još nije završio kada su ga istražitelji odveli iz stana na pulskom Monte Zaru, a prema tvrdnjama susjeda, priveli su i njegova 26-godišnjeg sina

Sin je pušten, a nakon brzinske istrage Vladimir G. s kaznenom prijavom za ubojstvo priveden je pritvorskom nadzorniku, a sutra bi trebao biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu, piše Večernji list
O motivu ubojstva zasad se samo nagađa. Prema jednoj verziji, radi se o neraščišćenim računima, odnosno nevraćenom dugu Vladimira G. ubijenom Pašukanu koji se navodno bavio kamatarenjem. Prije dvije i pol godine Pašukan je bio osuđen na 11 mjeseci zatvora uvjetno zbog teškog premlaćivanja Šišanca Dušana Suzića koji je jedva ostao živ, a i tada se nagađalo da se radilo o obračunu zbog nevraćenog duga. Prema drugoj verziji, koju policija ne želi komentirati, Aldin Dino Pašukan prije nekoliko mjeseci pretukao je dvojicu, trojicu muškaraca.

Među njima je bio i 26-godišnji sin Vladimira G. Nagađa se da je Vladimir G. sada kanio osvetiti sina. U svakom slučaju osobe koje poznaju uhićenog u šoku su jer se, kažu, radi o ugodnom obiteljskom čovjeku za kojeg ne vjeruju ni da je imao ikakvih dugova. Kao umirovljeni branitelj koji je branio Vukovar te je devet i pol mjeseci bio zarobljenik srpskog koncentracionog logora u Sremskoj Mitrovici, prima solidnu mirovinu. Boluje od PTSP-a, a prije dvije godine navodno je preživio infarkt. Njegova supruga, zaposlena u MORH-u (navodno je dva puta bila u misiji u Afganistanu), jučer je odbila komentirati suprugovo uhićenje. Pašukan je, podsjetimo, likvidiran hicem iz vatrenog oružja iz neposredne blizine, a ubojstvo se po svemu sudeći dogodilo ranije te večeri. Iz svoje kuće u obližnjem zaselku Ševe otišao je oko 22.15 sati i do mjesta ubojstva trebalo mu je najviše desetak minuta vožnje.

Zašto se ondje zaustavio i upalio sva četiri žmigavca, policija ne otkriva. Sigurno je, međutim, da se sve odigralo brzo jer, pričaju supružnici iz kuće preko puta mjesta likvidacije, nitko nije ništa čuo, možda i zbog prometne buke, ali ipak su iznenađeni jer susjedov pas, koji se oglasi na svakog tko prođe, nije ni zalajao. Tek su ujutro, kažu, vidjeli policiju. U zaselku Ševe Pašukan je živio s obitelji, ženom, sinom (17) i kćeri (20).
'Bili smo dobri susjedi i prijatelji. Dino, kako smo ga uvijek zvali, uvijek je bio spreman priskočiti kad bi trebalo', kaže susjed Mladen Bujanac iz obližnje kuće, koji tvrdi da njegov ubijeni susjed nije kamatario.

Kako ne bi na slobodi utjecao na svjedoke, Vladimiru G. je nakon prvog ispitivanja sudac istrage odredio istražni zatvor.

Sudac istrage prihvatio je prijedlog županijskoga državnog odvjetnika da se osumnjičenik zadrži u pritvoru, a Županijsko državno odvjetništvo nastavlja provoditi dokazne radnje.