najviše u hrvatskoj

U Zagrebu novooboljelo 176 osoba od covida-19

07.09.2021 u 14:24

Bionic
Reading

U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata zabilježeno je 176 novozaraženih osoba koronavirusom, pa je trenutno u Zagrebu 965 aktivnih slučajeva covida-19, podatci su Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) objavljeni u utorak.

U odnosu na jučer ozdravilo je 106 osoba.

U Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar“ tijekom prošla 24 sata u obrađeno je 478 uzoraka, od kojih je 78 bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 86 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 114 osoba.

Od 86 Covid pozitivnih osoba 24 osobe su kontakti ranije oboljelih od covid infekcije, 11 osoba zaraženo je koronavirusom u u drugim županijama, tijekom godišnjeg odmora (Istarska, Zadarska, Splitsko-dalmatinska, Ličko-senjska, Šibensko-kninska županija). Devet oboljelih osoba doputovalo je iz BiH, Srbije, Nizozemske, Irske, Njemačke i s Kosova. 32 oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, dok je sedam njih zaraženo prilikom različitih okupljanja (vjenčanja, festivali, izlasci).

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novozaraženi nezdravstveni djelatnik.

U Karanteni Grada Zagreba nalaze se dvije osobe.

Na Velesajmu jučer cijepljeno 600 osoba

Na cjepnom punktu Velesajam jučer, 6. rujna, cijepljeno je 600 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvala se 321 osoba.