većina oboljela na godišnjem odmoru

U Zagrebu 16 novooboljelih od koronavirusa

25.07.2021 u 13:47

Bionic
Reading

U protekla je 24 sata u Zagrebu je potvrđeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom i sada je 150 aktivnih slučajeva, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

Potencijalno ozdravljenih ili oporavljenih je 68.938, što je 16 osoba više, nego jučer.

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 202 uzorka, od kojih je šest bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 16 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za njih devet.

Od toga su tri kontakti ranije zaraženih osoba, tri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, a kod šest je oboljelih osoba moguća izloženost u drugoj županiji tijekom korištenja godišnjeg odmora u Splitu, Zadru, Istri i na Pagu.

Kod dvije je osobe moguće izlaganje prilikom obiteljskih i ostalih okupljanja (vjenčanja, izlasci), a za dvije je osobe obrada u tijeku, priopćeno je.

U zagrebačkim domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika, a niti u Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.

Tijekom subote na cjepnom punktu Velesajam cijepljeno je 979 osoba, a na javni poziv cjepivima Janssen i Moderna odazvalo se 587 osoba.