ZA SOCIJALNO UGROŽENE

U Vukovaru se otvara Javna pučka kuhinja

03.03.2014 u 18:29

Bionic
Reading

U Vukovaru se osniva Javna pučka kuhinja gdje će se hraniti socijalno ugroženi Vukovarci, kojih je sve više, odlučilo je danas većinom glasova vukovarsko Gradsko vijeće

U obrazloženju prijedloga za osnutak pučke kuhinje, koji je predložio Klub vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću, ističe se kako je grad Vukovar po izračunu sindikata, po vrijednosti potrošačke košarice za četveročlanu obitelj i dalje u samom vrhu u Hrvatskoj.

Vukovarski Caritas u prosincu prošle godine evidentirao je 1055 obitelji koje su zatražile pomoć od kojih je 700 s užeg područja grada Vukovara.

U siječnju ove godine u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bilo je, pak, 3226 Vukovarca, što je više od sedam posto u odnosu na siječanj 2013. godine.

Odluka o osnivanju Javne pučke kuhinje u Vukovaru na današnjoj je sjednici prihvaćena većinom glasova vijećnika HDZ-a, HSP dr. Ante Starčevića i nezavisnog vijećnika Željka Pinjuha, dok su vijećnici SDP-a i SDSS-a bili suzdržani.

Vijećnici HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića tijekom aktualnog sata zamjerili su što sjednici Gradskog vijeća nije nazočan vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP), čiji je izostanak opravdala zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković (SDP) rekavši da je Sabo na bolovanju jer je nedavno operirao kralježnicu.

No, predsjednik Gradskog vijeća Željko Pinjuh rekao je kako gradonačelnika viđa u šetnjama gradom te da, iako je na bolovanju, Sabo 'održava i konferencije za novinare'.

Takvo ponašanje gradonačelnika Sabe ocjenio je krajnje neodgovornim.

'Njemu ne treba ni Gradsko vijeće, niti proračun, niti rebalans, niti itko', kazao je ljutito Pinjuh, optuživši Sabu da namjerno bojkotira Gradsko vijeće i omalovažava vijećnike i njihov rad.

Vijećnik HDZ-a Pilip Karaula ocjenio je da je Željku Sabi 'očito u cilju raspuštanje Gradskog vijeća', dok je Danijel Šota (HDZ) upozorio da vukovarsko Gradsko vijeće ima još samo 27 dana za usvajanje gradskog proračuna za ovu godinu ukoliko se žele izbjeći prijevremeni izbori u Vukovaru.

Izrazio je nadu da će gradonačelnik Sabo u tom roku predložiti Vijeću proračun grada za 2014. godinu.