OPASNA RUŽA Š.

U Varaždinu dala ubiti supruga, a u Sloveniji pokušala ubiti poznanika!?

28.11.2012 u 07:54

Bionic
Reading

Zbog pokušaja ubojstva poznanika u ljubljanskom je pritvoru završila Ruža Šimunković, 49-godišnjakinja porijeklom iz Kotor Varoša protiv koje se na varaždinskom Županijskom sudu već vodi postupak zbog poticanja na ubojstvo supruga Ante M. koji je, kako je ustvrdio na varaždinskom sudu, shvatio da je s njom u braku tek uoči početka suđenja!?

Ante je Ružu, bivšu konobaricu i majku dvoje djece, poznavao sedam godina tijekom kojih je znala dolaziti k njemu u stan u Dravskoj ulici u Varaždinu. S obzirom na to, kako je objasnio tijekom suđenja ovog ljeta, pristao je s okrivljenom otići u matični ured da budu kumovi njezinim prijateljima, ali je na kraju ispalo – obrnuto?! Naime, kako je ustvrdio, zbog Ružinog muljanja supružnici su postali oni, a ne njezini prijatelji. Potonji su to, međutim, pred sutkinjom poricali ističući da su se nakon vjenčanja Ante i Ruža dva put poljubili, a Ruža je k tome platila i ručak.

Ovakav ulazak u brak bio je za Antu samo početak problema. U okolici Čakovca, kako je ustvrdio na sudu, supruga ga je jednom prilikom izbacila iz vozila nakon što ga je omamila. Pješke se vratio do Dravske ulice gdje je našao provaljen stan. Upravo se taj stan, kao i njegova vojna mirovina, navode kao motiv za kazneno djelo poticanja na ubojstvo. Naime, prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, Ruža Šimunković je lani pokušala angažirati Zorana O. i još neke poznanike iz Pribislavca za ubojstvo supruga koje je trebalo izgledati kao nesretan slučaj. Za to je nudila 500 eura, no kako nitko nije pristajao ubiti Antu tabletama ili bacanjem u Dravu, počela im je slati ljubavne poruke, a njihovim suprugama da ih varaju, što je stvorilo probleme u njihovim obiteljima.

Zbog Ružine upornosti i bojazni da će se njezinom suprugu nešto uistinu dogoditi, Zoran O. prijavio je okrivljenu. Njezin je odvjetnik međutim poricao na varaždinskom sudu da je imala namjeru i motive za ubojstvo supruga te dodao da je svjedoci lažno terete zbog određenih osobnih interesa.

I dok se očekivalo da će se na varaždinskom Županijskom sudu rasvijetliti što se uistinu zbivalo između Ante, Ruže i ostalih te tko govori istinu u ovom nesvakidašnjem slučaju, odnosno da se dovrši grafološko vještačenje koje je zatražila sutkinja, okrivljena je završila s onu stranu brave u - Sloveniji. U okolici Lukovice 18. listopada je, kako se sumnja, pokušala najprije užetom, a zatim kamenom oduzeti život dobrostojećem 63-godišnjem poznaniku iz Hrvatske kojeg je prije toga 'primirila' tabletama za spavanje te 'olakšala' za više od 10.000 eura s kojima su navodno išli u Španjolsku. No poznanik, koji je zbog umora zaustavio vozilo kraj ceste te zaspao, uspio se tijekom nanošenja ozljeda raznim predmetima probuditi te pobjeći i sve prijaviti policiji koja je organizirala potjeru.

Zahvaljujući upotrebi helikoptera, slovenska je policija uhitila Ružu koju sada u Ljubljani čeka suđenje, baš kao i na varaždinskom Županijskom sudu kojem je poslala pismo iz ljubljanskog pritvora da nije u mogućnosti doći na nastavak suđenja.