KORONA STATISTIKA

U Varaždinskoj županiji četiri novozaražene mlađe osobe

30.08.2020 u 13:01

Bionic
Reading

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, svi su mlađe osobe s blažom kliničkom slikom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite

Kod jedne osobe riječ je o bliskom kontaktu prethodno zaražene osobe, koja se primarno zarazila na svadbenoj svečanosti. Jedna osoba se zarazila na ljetovanju, a jedna na radnom mjestu. U jednom slučaju za sada nije detektiran potencijalni izvor zaraze, no epidemiološka obrada je još u tijeku, navodi se u priopćenju.

Sve novozaražene osobe su mlađe životne dobi s blažom kliničkom slikom i liječit će se kod kuće.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji zabilježeno je ukupno 147 slučajeva zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Trenutno su aktivna 62 slučaja. Na bolničkom liječenju nalazi se sedam osoba, šest u Općoj bolnici Varaždin i jedna u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

Kako je od svadbene svečanosti na području Ivanca prošlo 14 dana, otpušten je određen broja ljudi iz samoizolacije tako da je trenutno u mjeri samoizolacije 200 osoba, a sve su bliski kontakti potvrđeno zaraženih, ističu iz varaždinskog županijskog Stožera civilne zaštite.