'ZA ZAGREB BEZ MAFIJE'

U utorak javno okupljanje 'Protiv jamčevine Slobodanu Ljubičiću'

08.11.2014 u 15:23

Bionic
Reading

Na zagrebačkom trgu bana Josipa Jelačića u utorak će se održati javno okupljanje 'Protiv jamčevine Slobodanu Ljubičiću'. Okupljanje će se održati u 18 sati u organizaciji grupe građana pod nazivom 'Za Zagreb bez mafije'

Nedavna odluka suca Zdenka Posavca prema kojoj je svima, osim gradonačelniku Bandiću, prihvaćena jamčevina povod je za javno okupljanje. Prema toj odluci, osmorici osumnjičenika u akciji Agram bit će dozvoljeno da se brane sa slobode.

"Smatramo kako je posebno neprihvatljivo da se bivšem predsjedniku uprave Zagrebačkog Holdinga Slobodanu Ljubičiću omogući obrana sa slobode. Radi se o visokom gradskom dužnosniku koji je nakon ostavke položio 2,4 milijuna kuna i tako si kupio slobodu, a time i mogućnost pritiska na preostale svjedoke. Iako je Uskok najavio žalbu na ovakvu odluku suda, mi smo odlučili izaći na ulicu i javno iznijeti svoj stav jer znamo da je Uskok uložio žalbu i na sudsku odluku o puštanju Petra Pripuza, pa smo vidjeli kako je dotični ipak pušten", priopćeno je iz organizacije 'Za Zagreb bez mafije'.

"Veliki broj građana je ovih godina imao neugodna iskustva s namještenim javnim natječajima kad su se prijavili na neki natječaj za posao, ali nikad nisu dobili priliku. Upravo su takvi javni poslovi i natječaji, koji su se provodili mimo zakona i bez potrebne stručne spreme, uzrok nečije nezaposlenosti, lošeg života, frustracija, nezadovoljstva i ostalih nedaća koje nosi besparica", dodaje se u priopćenju.

Okupljanje će početi u utorak u 18 sati na Trgu bana Jelačića (kod sata). Pola sata nakon toga, okupljeni će prošetati Gajevom i Hebrangovom do Županijskog suda na Zrinjevcu.

Okupljanje mora biti mirno, bez nasilnih ispada ili povika koji bi poticali na nasilje, ističu organizatori.