POBUNILA SE PROTIV POLICIJE

U Supetru uhićena članica udruge 'Volim Hrvatsku'

03.05.2012 u 22:02

Bionic
Reading

Članica udruge 'Volim Hrvatsku' Željana Maričić, koja je s transparentom prosvjedovala u supetarskoj trajektnoj luci revoltirana angažmanom policije protiv radnika 'Jadrankamena' u Pučišćima na Braču, privedena je rano poslijepodne u policijsku postaju u Supetru na Braču, izvijestila je udruga 'Volim Hrvatsku'

Njezino privođenje potvrdila je Sanja Nazlić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, koja je najavila da će protiv Željane Maričić biti podignut optužni prijedlog iz zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako stoji u priopćenju predsjednika udruge 'Volim Hrvatsku' Roka Šikića, Supetranka Željana Maričić privedena je samo zato što je s transparentom u ruci mirno protestirala pored jakih snaga interventne policije, a neslaganje s provedenom akcijom interventne policije iskazala je transparentom na kojemu je pisalo 'Sramite se! Štitite lopove!'.

Šikić, uz ostalo, navodi da je u policijskoj postaji zatraženo da se podvrgne alkotestu te da joj je oduzet improvizirani transparent koji će biti korišten u sudskom postupku. U priopćenju stoji i da je Željanu Maričić verbalno podržavalo nekoliko njezinih sugrađana koji joj se, 'u strahu pred policijom, a nakon informacija o uhićivanjima u Pučišćima, nisu pridružili u prosvjedu'.