NESREĆA KOD NAŠICA

U sudaru vlaka i stroja za asfaltiranje poginule dvije osobe

Bionic
Reading

Nešto oko 15.30 sati kod Našica se dogodila stravična prometna nesreća u kojoj su poginule dvije osobe, objavili su iz policije. Sudarili su se putnički vlak i stroj za asfaltiranje ceste

Vlak je vozio iz Đurđenovca prema Našicama kada je došlo do naleta na radni stroj na kojem su radila dva radnika osječke tvrtke Gravia Osijek. Jedna osoba je na licu mjesta pogunula, a druga je umrla u bolnici. Od siline udara prvi vagon vlaka je iskočio iz tračinica.

Predstavnik HŽ-a rekao je da je pružni prijelaz bio u normalnoj funkciji, a to potvrđuje činjenica da je tijekom očevida signalizacija na pruzi normalno radila

Stravičnom udaru svjedočio je susjed Vlado Jakobek, piše Večernji list.

'Kada sam vidio kako se finišer približio pruzi, otišao sam do poslovođe jer su me prije dva dana pitali kada nailazi vlak, a ja im to nisam znao reći', započeo je on. Samo što je došao do poslovođe, stroj je već bio, nastavlja, metar na pruzi.

'Poslovođa i ja smo istrčali na prugu i počeli mahati vlakovođi da reagira i pokuša zaustaviti vlak. Ljudi na finišeru vjerojatno nisu ni znali što se događa. Kada se vlak približio na tridesetak metara od nas, samo smo se bacili u stranu s pruge i došlo je do udara', govori još potresen Jakobek.

Odjeknuo je strašan udarac.

'Netko je valjda trebao znati kada vlak nailazi. Znam da vlaku treba oko deset sekundi da dođe do rampe nakon što se ona spusti, a i njezino spuštanje traje oko deset sekundi', dodaje.

Učinilo mu se, kaže, kako je vozač finišera vidio da vlak nailazi pa je vjerojatno pokušao napraviti manevar kako bi stao paralelno s prugom i izbjegao udar

'Ali nije stigao to izvesti jer mu treba dosta vremena da se okrene. Ovaj drugi radnik, koji je bio na donjem dijelu stroja i odmah poginuo, nije ni znao što se zbiva', pretpostavlja očevidac.

Vozač je preminuo u bolnici. Stradali su u dobi od 55 i 48 godina, a svaki od njih imao je po troje djece.