strašna nesreća

U sudaru vlakova u Indiji poginulo više od 50 ljudi. Dvjesto ih još uvijek zatočeno?

02.06.2023 u 19:49

Bionic
Reading

Barem 50 osoba izgubilo je život, a 350 je ozlijeđeno nakon što su se dva putnička vlaka sudarila u petak u istočnoj indijskoj saveznoj državi Odishi, izvijestili su mediji

Coromandel Express, koji spaja Kolkatu i Chennai, sudario se s drugim putničkim vlakom, Howrah Superfast Expressom, rekli su iz indijskih željeznica. Howrah Superfast Express je iskočio iz tračnica i udario u Coromandel Express, priopćili su dužnosnici Jugoistočnih željeznica.

U prizorima s mjesta nesreće moglo se vidjeti kako se spasioci penju po olupini jednoga od vlakova u potrazi za preživjelima. Glavni ministar Odishe, Naveen Patnaik, rekao je da je prioritet vlasti "prevoženje preživjelih u bolnice, to je naša prva briga, da se pobrinemo za preživjele."

Spasilačke operacije su u tijeku i "sva moguća pomoć" se pruža unesrećenima, tvitao je premijer Narendra Modi. Mobilizirani su i nacionalni tim za odgovore u katastrofalnim situacijama, vladini timovi te zračne snage, dodao je. Kako javlja Sky News, smatra se da je 200 ljudi zatočeno u vlaku.