NEDALEKO TRAVNIKA

U srce BiH udario potres od 5,1 po Richteru, osjetio se u cijeloj zemlji, ali i u Hrvatskoj

02.11.2019 u 16:03

Bionic
Reading

Jak potres s epicentrom u blizini Travnika u Republici Bosni i Hercegovini, osjetio se u subotu i u Hrvatskoj - u 15 sati i 11 minuta zabilježili su ga seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske.

"Magnituda potresa iznosila je 4.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI (pet do šest) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio i u velikom dijelu Republike Hrvatske, od Slavonskog Broda, Vinkovaca, preko Karlovca i okolice, južnog primorja pa sve do Dubrovnika", izvijestili su iz Seizmološke službe Republike Hrvatske.

Dežurni seizmolog Krešimir Kuk dodao je i kako trenutno nemaju podataka o materijalnoj šteti koja je, s obzirom na jačinu potresa, moguća u epicentralnom području.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda FBiH, magnituda potresa iznosila je 5,1 stupnjeva. Zemlja se zatresla na dubini od 5 km u 15:13 minuta po lokalnom vremenu, a epicentar se nalazio 85 kilometara sjeverozapadno od Sarajeva nadomak Travnika.

Iz Civilne zaštite Tuzlanskog kantona za Klix.ba su potvrdili da se potres osjetio i na širem području Tuzle, ali još uvijek nema prijava o nastanku materijalne štete.

Prema informacijama s terena, potres se posebno osjetio na području Travnika, u Banjoj Luci, Tesliću, Zenici i Vitezu. Portal Travnicki.info objavio je snimke koje su im poslali čitatelji.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Travnicki.info