VELIKA AKCIJA

U Srbiji uhićene 74 osobe zbog 16 milijuna eura štete

07.06.2017 u 14:56

Bionic
Reading

Policija je u 19 gradova diljem Srbije uhitila 74 osobe osumnjičene da su nanijele višemilijunsku štetu proračunima Srbije, Vojvodine i nekoliko lokalnih samouprava i poduzeća, priopćeno je u srijedu u Beogradu.

 

Uhićeni se sumnjiče za više različitih kaznenih djela - od pranja novca i porezne utaje do prevare, zloporabe položaja, primanja i davanja mita ili falsificiranja novca, navedeno je u priopćenju MUP-a Srbije.

Procijenjena šteta je oko dvije milijarde dinara ili 16,1 milijun eura. Među uhićenima su dva aktualna i dva bivša predsjednika općina, 14 nekadašnjih i sadašnjih direktora državnih i privatnih poduzeća, a kaznene prijave podnesene su i protiv više dužnosnika lokalnih samouprava.

Policijska akcija Signal provedena je u suradnji  lokalnih tužiteljstava, poreznom upravom i Sigurnosno-informativnom agencijom (BIA).

"Država šalje jasan signal da nema zaštićenih i povlaštenih i da nikoga neće zaštiti ni stranačka pripadnost, niti politički položaj, niti materijalni status. MUP će nastaviti odlučan obračun s korupcijom", poručio je ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

Podaci o uhićenima, njihovoj političkoj i stranačkoj pripadnosti i aktualnoj dužnosti koju obnašaju nisu priopćeni.