SREBRENIČKE MAJKE:

'U Srbiji i BiH još je mnogo Mladića!'

SREBRENICA

SREBRENICA

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

'Uzbuđena sam i sretna, ipak smo mi majke dugo čekale na ovo. Šteta je samo što to nije bilo prije, mnoge od majki umrle su čekajući na ovo uhićenje. To samo pokazuje da su i BiH i Srbija još uvijek pune Mladića. Ta politika još uvijek živi, to je najžalosnije, a najbolje je vidljiva u tome da još uvijek postoji tvorevina krvi i genocida, Republika Srpska', rekla je za Dnevni Avaz Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruge Srebreničke majke

Stjepan Kljujić, bivši član Predsjedništva BiH, rekao je pak da je Mladićevo uhićenje dokaz da se Srbija želi priključiti Europskoj uniji te tvrdi da je do uhićenja došlo nekoliko dana prije nego što je glavni haški tužitelj pred Vijećem sigurnosti UN-a trebao dati negativno mišljenje o Srbiji.

'BiH neće spremna dočekati ovo uhićenje. Nama trebaju institucije koje će prikupiti dokumente i svjedoke da se dokaže sve što mu se stavlja na teret, a tih snaga sada nema u Sarajevu', rekao je Kljujić.

'Kada su mediji objavili da je Ratko Mladić uhićen, prvo nisam vjerovala, tek kada je Boris Tadić objavio da je istinita informacija o Mladićevom uhićenju mogla sam biti donekle uvjerena. Uhićenje Mladića za nas puno znači. Napokon se isplatila naša borba duga 16 godina. Što se tiče volje Srbije da uhiti Mladića, tu sam sumnjičava. Najoštriji izvještaj Sergea Brammertza Vijeću sigurnosti o suradnji Srbije s Haškim sudom vjerojatno je ubrzao ovo uhićenje', rekla je Hajra Ćatić, predsjednica Udruge Majke Srebrenice.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi