HITNA, HGSS, VATROGASCI...

U samo šest mjeseci više od 12 tisuća hitnih intervencija u Zagrebu

10.07.2013 u 16:40

Bionic
Reading

U prvih šest mjeseci ove godine snage zaštite i spašavanja grada Zagreba imale su 12.199 hitnih intervencija, što je gotovo 800 manje nego u istom razdoblju prošle godine, kada ih je bilo gotovo 13 tisuća, priopćio je danas Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba

Najviše hitnih intervencija imale su ekipe Zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba, i to 10.157, a prošle su godine u istom razdoblju obavile 10.773 intervencije. Sve su intervencije prošle uz prisutnost liječnika, a po prvom stupnju hitnosti, kojem pripadaju životno ugrožene osobe, obavljeno je 1647 intervencija. Po drugom stupnju hitnosti, kojem pripadaju potencijalno životno ugrožene osobe, obavljeno je 8510 intervencija.

Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Zagreb u prvih šest mjeseci ove godine imala je 101 hitnu intervenciju potrage i spašavanja, a lani je u istom razdoblju imala 52 intervencije. Razlog povećanog broja intervencija u prvom polugodištu ove godine su obilne snježne oborine, navodi Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba.

Dodaje kako su djelatnici tog ureda upravljali radom na terenu u svim važnijim intervencijama i sudjelovali u njemu. Ured ističe i 50 intervencija u travnju, a sve su bile povezane s aktiviranjem klizišta.

Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba i dobrovoljna vatrogasna društva imali su u prvih šest mjeseci ove godine 1941 hitnu intervenciju, a u istom razdoblju prošle godine 2163. U hitnom postupanju u slučaju požara obavljeno je 497 intervencija, u hitnom postupanju u slučaju tehničkih intervencija 1206, a u hitnom postupanju u ostalim slučajevima 238 intervencija.