DVIJE POVORKE U RIJECI

Interventna policija privela aktiviste koji su prepriječili put Hodu za život

18.05.2019 u 11:23

Bionic
Reading

U subotu prijepodne Rijekom su krenule dvije kolone ljudi: dok jedni koračaju pod geslom Hod za život, kontra njima drugi marširaju u Hodu za slobodu. Svoju šetnjuje Hod za život započeo i u Osijeku, no kontra njih ne hoda nitko. Dnevnik.hr izvijestio je kako je nekoliko aktivista u Rijeci prepriječilo put sudionicima Hoda za život, a reagirala je interventna policija i privela aktiviste, nakon čega je nastavljena povorka

Manifestacija 'Hod za život' održava se u Osijeku i Rijeci pod geslom 'Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj - nerođenu djecu'. Cilj Hoda za život je, kako ističu organizatori, skretanje pozornosti na poštivanje svakog ljudskog života - od začeća do prirodne smrti.

  • +6
Rijeka: Policija privela prosvjednike koji su ometali Hod za život Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

S druge strane, riječki Hod za slobodu svoj je protest najavio riječima: Ove godine moramo još glasnije reći 'ne' svima koji/e slobodu žele prilagoditi svojim interesima! Moramo još borbenije reći „ne“ svima koji/e žele ograničiti ljudska prava! Kad nam uzmu naša temeljna prava, uzet će nam i radna mjesta, uzet će nam i domove.

  • +7
Na ulicama Rijeke startala povorka Hod za život Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Uzet će nam naše slobode! Rijeko, ostani grad koji misli, koji djeluje i koji se odbija pokoriti upitnim i samoprozvanim autoritetima!

  • +9
Povorka Hod za slobodu u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Hod za život u Osijeku se održava po prvi put, a i on je uvertira u zagrebački najavljen za sljedeću subotu.

  • +22
Osijek: Započeo je nacionalni Hod za život Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL