5. kolovoza

U Puli 7. mimohod hrvatskih branitelja

02.08.2019 u 13:56

Bionic
Reading

Predstavljajući program ovogodišnjeg, 7. mimohoda hrvatskih branitelja Istarske županije, pulski gradonačelnik Boris Miletić pozvao je u petak građane da se 5. kolovoza pridruže mimohodu te podsjetio je kako je Istra imala najveći odaziv hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata

Mimohod će se održati u Puli na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

'Smatram da nam svima može biti na čast i ponos cjelokupni ratni put naših hrvatskih branitelja iz Istarske županije u Domovinskom ratu, a posebno i podatak kako je upravo naša Istra imala najveći odaziv tijekom rata od svih hrvatskih županija', rekao je Miletić.

Izrazio je zadovoljstvo što Grad Pula, kao i Istarska županija mogu biti pokrovitelji te hvalevrijedne manifestacije koja se prisjeća svih koji su dali živote za našu slobodu.

Predsjednik Koordinacije udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata Istarske županije Marjan Kaurić rekao je da se na taj dan prisjećamo svih koji su dali doprinos stvaranju moderne i demokratske Hrvatske te istaknuo da se u mimohodu ove godine očekuje više od tisuću sudionika iz cijele Istre.

Član Organizacijskog odbora Zdenko Požgaj predstavio je izložbu 'Ratna fotografija' koja će se moći pogledati nakon mimohoda u pulskom Domu hrvatskih branitelja, a čuva sjećanje na strahote i patnju Hrvatske u ratu i na veličanstvenu pobjedu u vojno-redarstvenoj akciji 'Oluja' i mirnodopski ulazak u oslobođeni Vukovar.

Prije mimohoda u ponedjeljak će se održati misa zadušnica u pulskoj katedrali, a izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Grada Pule i Istarske županije položit će vijence na Centralnom križu Gradskog groblja te u parku Franje Josipa.