planula zgrada

Broj žrtava u strašnom požaru u Johannesburgu popeo se na 73, više od 50 ozlijeđenih

31.08.2023 u 08:14

Bionic
Reading

U požaru zgrade koji je buknuo jutros u Johannesburgu poginulo je najmanje 73 ljudi, potvrdile su hitne službe. Među poginulima je i malo dijete, a 52 osobe su ozlijeđene

Operacija potrage za zarobljenima u ruševinama je u tijeku, potvrdio je glasnogovornik hitnih službi Robert Mulaudzi. Zgrada je evakuirana, a vlasti su priopćile da je vatra uglavnom ugašena, no dim i dalje izlazi iz prozora, piše Guardian. Broj žrtava u kratkom vremenu je narastao s nekoliko desetaka, kako su govorile prve informacije, pa sve do više od 70, a očekuje se da će još rasti.

U napuštenoj peterokatnici živjeli su beskućnici, koji su se tu smjestili tražeći sklonište tijekom hladnih zimskih mjeseci, rekao je Mulaudzi, dodavši kako je stoga u zgradi bilo mnogo improviziranih struktura koje su otežale spašavanje ljudi.

  • +4
Požar u Johannesburgu Izvor: Profimedia / Autor: Michele Spatari / AFP / Profimedia

Još uvijek se ne zna što je uzrokovalo požar na zgradi koja se nalazi u centru Johannesburga, najvećeg grada u Južnoj Africi.

Zgrada se nalazi u siromašnom dijelu grada. Prema pisanju lokalnih medija, stanari zgrade bili su uglavnom imigranti. Navodno je riječ o jednoj od mnogih napuštenih zgrada u tom dijelu grada, u koju su se migranti ilegalno uselili.