veliko oštećenje

U petak kreće rekonstrukcija Doma sportova. Evo koliko će trajati

10.07.2024 u 12:00

Bionic
Reading

Grad Zagreb u petak započinje s radovima na obnovi Doma sportova jer zbog dugogodišnjeg neulaganja i velikih oštećenja u potresu zahtijeva cjelovitu rekonstrukciju, priopćeno je iz Grada Zagreba

U prvoj fazi rekonstrukcije i sanacije Doma sportova obuhvaćena je sanacija dvorana 1, 3 i 4 te uklanjanje postojeće krovne konstrukcije, ojačanje potrebnih greda i stupova, izvedba nove čelične krovne konstrukcije i novi pokrov.

Posao u prvoj fazi radit će konzorcij tvrtki BBR Adria iz Zagreba, Degal tehnika iz Virovitice te Hering iz Širokog Brijega. Grad je u svibnju prihvatio njihovu ponudu od 29,6 milijuna eura bez PDV-a, što je bilo za 4,6 milijuna eura više od procijenjene nabavne vrijednosti posla. Rok za završetak prve faze je 18 mjeseci.

U jednom trenutku zbog postavljanja dizalice i građevinske logistike zatvorit će se i istočno veliko parkiralište koje koriste i stanari okolnih zgrada. Kada će se to točno dogoditi, još nije poznato. U Gradu navode da će to ovisiti o dinamici radova, ali da će javnost o tome izvijestiti kada se bude znalo.

Za drugu fazu radova, koja se odnosi na rekonstrukciju dvorane 2, izrađeni su glavni projekti i ishođena je građevinska dozvola. U tijeku je izrada izvedbenog projekta i troškovnika radova, nakon čega se može pokrenuti javna nabava za izvođača radova. Procijenjena vrijednost radova u drugoj fazi je šest milijuna eura, uz rok izvođenja radova od šest mjeseci.

U trećoj fazi predviđa se kompletna energetska obnova zgrade, kao i cjelovito uređenje interijera.

'Grad Zagreb ulaže ogromna sredstva u razvoj i unapređenje sportske infrastrukture na području grada, a obnova Doma sportova jedan je od strateških projekata', rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Dom sportova Izvor: tportal.hr / Autor: Vedran Brkulj/tportal.hr