ZORAN MILANOVIĆ:

U ovome što se događa ne vidim nikakvu opasnost i ekstremizam

21.12.2013 u 12:16

Bionic
Reading

Nakon pet mjeseci u središnjici SDP-a na Iblerovu trgu okupio se Glavni odbor stranke. Govor premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića bio je obilježen poticanjem optimizma, na polovici mandata Vlade

'Na pola smo puta, nismo išli stranputicom, stvari možda nisu išle brzinom kojom smo htjeli, ali imamo loše vijesti za pesimiste', poručio je Milanović.

Naglasio je da je pred nama godina gospodarskog rasta te da Vlada uvodi reda u državi i još važnije, državnoj blagajni.

Istaknuo je da je država uspješna u povlačenju novca iz EU fondova te da će se ubuduće javne investicije tako i financirati.

Milanović upozorava da traje ideološki kulturni rat te da neki od Hrvatske pokušavaju napraviti nešto što nikad nije bila. Poručio je da neće dopustiti rušenje temelja koji su se gradili dvadeset godina te da se neće dovesti u pitanje ljudska prava, prava manjina i prava žene.

'Ljude koji iskreno vjeruju u to poštujemo i borit ćemo se protiv njih političkim sredstvima, ali ljude koji u to ne vjeruju, ali koriste taj svjetonazor da bi napakostili, te ne poštujemo', poručio je Milanović.

'U ovome što se događa u hrvatskom društvu ne vidim nikakvu opasnost ili ekstremizam. Ne vidim ekstremizam, ponavljam, ali vidim duboko ljudsko nepoštenje i prijetvornost, a to je katkad i gore', rekao je Milanović.