PRIPREME ZA UTAKMICU?

U Osijeku huligani palili automobile

05.04.2009 u 10:34

Bionic
Reading

Skupina od tridesetak huligana sinoć je oko ponoći u samom centru Osijeka izazvala pravi kaos. Na svome razbijačkom pohodu po osječkim ulicama zapalili su dva osobna automobila te dva kontejnera za smeće

Prema prvim informacijama, navodno se radi o navijačkoj skupini huligana koja je uz glasne povike i pjevanje palila stvari, no policija nije mogla službeno potvrditi radi li se o navijačkim neredima, piše Jutarnji list.

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Osijek izvijestili su da su dojavu o prvom automobilu koji je gorio u Ulici M. A. Reljkovića zaprimili nekoliko minuta poslije ponoći, a samo nekoliko minuta kasnije da gori i automobil u Ulici Otokara Keršovanija. Uslijedile se potom dojave da gore dva kontejnera, jedan u Ulici O. Keršovanija i drugi u obližnjoj Ulici Dobriše Cesarića.

U gašenju požara sudjelovalo je 16 vatrogasaca i četiri vozila, kazao je za Hinu Stjepan Kolar, zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Osijek.

Nakon izlaska vatrogasaca u užem centru Osijeka pojavila se i interventna policija koja je skupinu pijanih huligana zatekla u parku kralja Držislava. Nekolicina je nakon dolaska policije pobjegla prema osječkoj Tvrđi. Još nije poznato imaju li ovi neredi veze s današnjom utakmicom Osijeka i splitskog Hajduka.